keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Tien turvallisuuden parantaminen tekee tien hetkellisesti turvattomammaksi





Tätä päivää on odotettu!
1960-luvulla vedettiin ensimmäiset mittamerkit, sen jälkeen siitä on riidelty, väitelty, unohdettu, väistelty, siirretty vastuu kuntalaiselle...
2010 tehtiin viisi erillistä kuntalaisaloitetta, joista yksi oli minun, yhdessä oli jopa kartta ja piirros ehdotuksesta, kuinka tien voisi tehdä huomioiden kulttuurimaisema, kevyen liikenteen turvallisuus ja ajoneuvojen kulku. Kunta toppuutteli, ei ole rahaa, tai poliittista tahtoa. Kunta oli joka vuosi listannut ELYlle tämän tien turvallisuuden parantamisen, mutta joka vuosi se unohdettiin. Kävin silloisen kunnanjohtajan juttusilla ja teknisen johtajan puheilla. Molemmat olivat myötämielisiä. Lähetin meilejä, soittelin, kirjoittelin lehdille, ahdistelin valtuutettuja, kansanedustajia, ELYä, kuntaa, kansanedustajaehdokkaita ja kutsuin kävelylle ja tapahtumiin. ELY ilmoitti minulle, että he lähtevät mukaan, jos kunta on aloitteellinen ja jos kunta maksaa puolet.

viikolla 47 vuonna 2016 tien turvallisuuden parantaminen aloitettiin.


On todella hienoa, että turvallisuuden parantaminen aloitettiin!
Mutta kuten kuvista näkyy, huomiomerkit kaventavat entisestään tietä, jolla kyläläiset ja alueella asuvat koululaiset kävelevät. Tien vaarallisuuden paheneminen on vain hetkellistä, mutta sekin hetki on huomioitava.
Huomiomerkit ovat tarpeellisia tietyön kohdalla, mutta ne kaventavat entisestään tietä.



Nyt olisikin toivottavaa, että kaupunki lunastaisi lupauksensa siitä, että kaikki tätä tietä kävelevät koululaiset saavat sen koulukyydin.
Olen tätä asiaa tiedustellut tänään kaupungilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti