tiistai 21. toukokuuta 2013

Onnistumisen iloa!

Tänään oli perusturvalautakunnan talousarvioseminaari ja kokous siihen perään. Olimme ihanalla Myllyniemen matkailumaatilalla, ja puitteet olivat upeat. Hyttysiä tosin oli liikaa.

Torstaina postissa tuli esitylista ja sitä tutkinkin viikonlopun aikana, mitä ehdin pihanlaitolta ja lasten kanssa olemiselta. Sunnuntai-iltana usko rupesi loppumaan, sillä asiat ovat painavia ja liitteitä on runsaasti luettavana. Olimme lasten kanssa koko päivän touhunneet, puuhailleet ja kävimme jopa uimassa. Siis lapset kävivät heittämässä talviturkin pois. Vesi tuskin oli yhtään 12 astetta enempää. Minä kastelin vain varpaani. Sitten pian ruuanlaittoon ja sunnuntain kohokohtaan: ZUMBAA. Kaksi tuntia zumbaa on juuri sitä, mitä sunnuntaihin aina kaipaa. Sen jälkeen istuin pihalla ja luin asiakirjoja, hyttysten syötävänä, auringon laskiessa.

Asialistalla oli varsinkin meillä Nummi-Pusulan alueella paljon puhetta herättänyt kotihoidon toimintaohjeistus ateriapalvelun osalta. Vuoden alusta olimme lautakunnassa tehneet päätöksiä ja lausumia, jotka olivat tulkinnanvaraisia ja alueellamme olikin tulkittu väärin niitä ja toimeenpantu jo tammikuusta, vaikka päätökset ovat saaneet lainvoiman vasta 1.4. alkaen. Sain runsaasti yhteydenottoja asian tiimoilta sekä kuntalaisilta että kaupunginhallituksen suunnalta. Perusturvajohtaja oli vetänyt asiasta johtopäätöksensä ja tarvittavat toimenpiteet. Asiat ovat siis parempaan suuntaan menneet. Oikeaan suuntaan.

Puimme asiaa myös aluetoimikunnassa ja aluetoimikunnan johtokunnassa. Sunnuntai-iltana tein lisäkysymyksiä aiheesta, vastineen sekä muutosehdotuksen. Sain vastauksia kysymyksiin, vastineelleni kannatusta ja toinenkin perusturvalautakunnan jäsenen teki muutosehdotuksen. Lautakunta tekikin uuden ohjeistuksen ehdotustemme pohjalta, yksimielisesti. Mahtavaa!

Lisäksi puhuin neuvolatoiminnasta, lääkäri tulee ostopalveluna, ja epäkohtana on sijaistoiminta. Lääkärin sairastuttua neuvola ei saa sijaista. Vaikka sopimuksessa on sijaistoiminta.

Kysyin myös nuorten seksuaalineuvonnasta, nuorten terveyspalvelujen keskittämisestä Lohjalle. Nummen ja Pusulan nuorten palvelut pysyvät samana. Ei tarvitse lähteä Lohjalle, johon joutuisi pyytämään vanhempien kyytiä. Kynnys kasvaisi lähteä ehkäisyneuvolaan.

Olen keskustellut tänään monen lautakunnan jäsenen kanssa, ja saanut jopa yhteyden joihinkin. erään lautakunnan jäsenen kanssa tulli keskusteltua syviäkin, aiheen vierestäkin.

Enää ei mietitytä avata suutani, ja kysyä, tarkistaa, sanoa tiukastikin. Nummen ja Pusulan puolesta on tänään kyllä puhuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti