maanantai 14. toukokuuta 2012

Kevyenliikenteen väylän tilanne:


Nummi-Pusulan kunta ei monesta aloitteesta ja vetoomuksesta huolimatta ole rakentanut Nummen kirkonkylän vanhalle kylätielle kevyen liikenteen väylää. Tie on jalankulkijoille, joista suurin osa on on alaikäisiä koululaisia, hengenvaarallinen.

Kunnanjohtaja Soinio suunnittelee nykyiseen (rauniomaiseen) kunnantaloon uuden päiväkodin Lohja-liitoksen tapahduttua.

Kustannukset kunnantalon muuttamiseksi ovat yhtä suuret kuin uuden päiväkodin rakentaminen Oinolan koulukeskukseen tai Saukkolaan, joissa N-P:n kunnalla on tontteja. Tämän ovat todenneet kunnan rakennusammattilaiset. Päiväkotitoimikunnan yksimielinen lausunto puolsi päiväkodin rakentamista Oinolan koulukompleksin viereiselle tontille, josta eskarilaisten siirtymä koululle olisi luontevan tuttua.

Kunnanhallitus myönsi 100 tuhatta euroa kunnantalo-päiväkodin suunnitteluun ja arkkitehtirahoitukseen. Suunnittelurahat olisi voinut käyttää Nummen kirkonkylän kevyenliikenteen väylän toteuttamiseen. Vai saako joku päättäjistä suunnittelu-provikat?

Tämän vuoden talousarviossa rahoja kevyen liikenteen väylälle on budjetoitu kaikkiaan vain 300 tuhatta euroa toteutettavaksi vuodelle 2013.

On nummilaisten asukkaiden kiusaamista edes luonnostella keskelle hengenvaarallista tieosuutta uusi kohde, joka tuo mukanaan valtavan liikenteen nykyisen lisäksi.

Huomattavaa välinpitämättömyyttä kävelijöistä osoittaa se, että liikenne mahdolliseen ”kunnantalon Päiväkotiin” tapahtuisi juuri samoihin aikoihin kuin koululaiset ovat aamuisin ja iltaisin koulutiellä.

Jos kunnanjohtajaa kiinnostaisi Nummen kirkonkylän kehittäminen, se pitäisi aloittaa kevyen liikenteen väylän rakentamisesta. Se nyt vaan on naivia uskoa, että Nummen sillalle mahtuisi kaksi päiväkotiin kuljettavaa autoa ja yksi kouluun kulkeva polkupyöräilijä. Joku näistä kolmesta liiskaantuu. Aloite liikenteen lisäämisestä Nummen kirkonkylän museotiellä on pöyristyttävä.
 
Aarni Varjosen teksti  (13.5.2012) lainattu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti