torstai 3. toukokuuta 2012

Kutsu tapahtumaan lähtenyt Uudenmaan kansanedustajille, kunnanvaltuutetuille, lehdistölle ja muutamalle ministerille


Kevyen liikenteen väylää on toivottu kuntalaisten toimesta monet vuosikymmenet. Aiemmin se on kaatunut maanomistajien riitelyyn, nyt sillä on vaarana kaatua rahan vuoksi.

Olen vuonna 2010 tehnyt kuntalaisaloitteen saadaksemme jalankulkijoille turvallisen kulun Nummentiellä. Vastaukseksi olen saanut korulauseita ja kieltäytymisiä sekä hiljaisuutta. Vuonna 2011 järjestin tiekatselmuksen, johon kutsuin kunnanvaltuutetut, Uudenmaan kansanedustajat ja lehdistön edustajat. Kansanedustajia oli tullut paikalle enemmän kuin kunnanvaltuutettuja, joita oli ilokseni kuitenkin muutama tullut paikalle. Kävelimme jonkin matkaa Nummentietä todetaksemme sen olevan vaarallinen.

Helatorstaiksi, samana vuonna, sain upea talkooporukan kasaan, ja järjestimme kevyen liikenteen väylän tiimoilta perhetapahtuman, jossa keräsimme nimiä adressiin, saimmekin kasaan 227 nimiä. Joka pikaisesti laskettuna on 4 % kuntamme asukkaista. Suhteutettuna isomman kaupungin asukaslukuihin, se on huomattava saavutus!

Reilun vuoden hiljaiselon jälkeen on aika taas palauttaa mieliin turvallinen kulku. Sen tiimoilta kutsunkin Teidät nyt syksyllä järjestämääni Perhe- ja juoksutapahtumaan!

Oinolan koulun pihalla on erilaisia toimintapisteitä ja alkuzumbat, jonka vetää ihana Mia Heinonen.

Lähdemme zumban jälkeen juosten tutustumaan lasten koulutiehen. Maali on koululla, jossa ensimmäisille luovutetaan palkinnot. Mitä ne ovat, sen paljastamme paikan päällä!

Ilmoittautumiset tapahtumaan: http://nummenjuoksujaperhe.blogspot.com/

Lämpimästi tervetuloa!




Nummentie Nummen kirkonkylältä Oinolaan on ahkerassa käytössä sekä autoilijoilla että pienillä ja isommillakin koululaisilla. Alueen 40 km/h rajoitus ei aina toteudu ja mutkaisella tieosuudella on useita vaaratilanteita nähty. Koulun jääkenttä on kirkonkylällä, jonne lapset taas kulkevat jalan, usein kolme neljä rinnan. Nykymuodossaan tie on hengenvaarallinen jalankulkijoille.

Koska valmis kaava on olemassa kevyenliikenteen väylää varten, ehdotankin lasten turvallisuuden nimissä sen käyttöönottoa ja tienrakentamisen hyväksyntää.

Olen neljän pienen, tulevan koululaisen äiti ja kannan huolta omieni turvallisuuden lisäksi myös naapureitteni lasten turvallisuudesta. Karhunpellon ja Mateenniemen alueelle rakennetaan koko ajan lisää ja uusia lapsiperheitä muuttaa alueellemme.

ELY:llä on rajalliset määrärahat, joista riittä rahoitusta vain 1-2 kevyenliikenteen väylän toteuttamiseen vuodessa ja Nummentie ei ole kiireellisessä A1-luokassa. A1-luokassa on ELY:n ns. TOP10, jotka on toteutettava rahoituskauden aikana. Nykyinen rahoituskausi on vuoteen 2013. Nummentie on luokassa A2, joka tarkoittaa sitä, että jos kunta on aloitteellinen, ELY rahoittaa hankkeesta 50%. Väylän rakentamiseksi on perustettava suunnittelulautakunta, johon kuuluu kunnalta ja ELYltä toimihenkilöitä.

Olen saanut rohkaisevia sähköposteja ja soittoja lukuisilta kansanedustajilta, jotka tukevat hankettamme. Kiitän heitä niistä ja kiitän paikalle päässeitä. Ja suurkiitos paikalle tulleille asukkaille, joille tämä tie on erityisen tärkeä! Kiitos lehdistön edustajille, jotka auttavat pitämään erittäin tärkeää asiaa esillä!


Lähtö ja maali ovat koululla, ja reitti on noin kymmenen kilometriä. Tervemenoa juosten, kävellen tai rullilla! Tämä reitti on koululaisten jokapäiväinen reitti. Uskon, että saatte tuntuman päivittäiseen kauppa- ja koulumatkaan Nummentiellä. Kävelisitkö itse tai laittaisitko lapsesi /äitisi / isäsi kävelemään tätä tietä?

Ihana Mia Heinonen vetää alkuzumbat, jonka jälkeen juoksut voivat alkaa.


1 kommentti:

  1. Hyvä Lotta taas! Me täällä Askolassa olemme odottaneet kuulema kevyenliikenteen väylää yli kolmekymmentä vuotta! Nyt on työt aloitettu ja syksyyn menessä se valmistuu. Hyvä Askola! Toivottavasti lapsenlapsemme saavat Nummella sen tarpeellisen tien eikä tarvitse sydänkylmänä pelätä lasten turvallisuuden puolesta yhtä kauan!

    Mummi Askolasta

    VastaaPoista