torstai 13. marraskuuta 2014

Alueiden johtokunnan kokous 12.11.2014 ja Nummen liikuntasaliasia

Eilinen johtokunnan kokous oli hyvä. Talousjohtaja kävi kertomassa lyhyesti taloustilanteesta, kaupungin olohuone-hankkeesta kävi puhumassa keskushallinon toimialajohtaja Pasi Perämäki, Puu-Anttilan tilanteesta kävi Paula Mäenpää kertomassa ja näytti ikäviä kuvia. Talon ylläpitoa on laiminlyöty ikävästi.
Nummen liikuntasaliasiasta kävi alustamassa sivistystoimenjohtaja Katri Kalske. Olin valmistellut kannanottoamme ja valmistautunut huolella puhumaan ja puolustamaan ja paasaamaan, ja kuinkas kävikään? Kalske kertoi, että sen jälkeen kun valtuusto lähetti liikuntasaliasian takaisin uudelleen selvittelyyn, alkoivat he selvitellä Nummen toiminta- ja palvelukeskuksen tarvetta ja rakennuttamisen kustannuksia. Eli enää ei suunnitella liian pientä liikuntasalia Oinolaan! Suunnitteilla on sali, jonka voi jakaa kahtia ja jossa voi pitää tunteja vaarantamatta lasten turvallisuutta.

Niin, ja suunniteltua keskuskeittiötä ei enää suunnitellakaan Nummelle vaan Pusulassa olevaa peruskorjataan.
Ko keskukseen Oinolanmäelle siis olisi suunnitteilla päiväkotipalvelut, nuorisopalveluja, kirjasto, liikunta- ja vapaa-aikapalveluja. Nämä siis vain jäävuoren huippu. Nuorisopalveluista sen verran, että taisi Kalskekin olla sitä mieltä, että nuorille palvelut tulisi suunnata sinne, missä nuoret ovat, ja sehän on meidän mukaamme Saukkolassa, kaikelle tälle hintalappu tulisi kuulemma olemaan noin 7 mil €.
Tässä taloustilanteessa, ihmettelen, mistä se raha tulee, ja toinen ihmetyksen aihe on tuo 7 miljoonaa. Mistä se summa on saatu repäistyä? Esim. Porissa vastaava monitoimitalo maksoi 10 miljoonaa.
Joka tapauksessa, toivoin, että aluetoimikuntaa kuullaan suunnitteluvaiheessa ja hän sanoi haluavansa tehdä tämän alueen asukkaiden kanssa yhteistyössä. Sekin kuulosti tutulta. Eilisen innon ja yllätyksen jälkeen pieni skeptikko nostaa päätään, mutta kuitenkin optimisti on enemmän esillä edelleen.
Tuosta kirjastoasiasta palaan vielä myöhemmin, saatuani lisää tietoa, jouduin lähtemään kesken kokouksen, mutta pääasia minulle oli, että meiltä oltiin paikalla käsitellessä Nummen salia.
Aijoo, ja minut oli kuulemma valittu työryhmään Kimmon, Mika Eskolan, Irene Äyräväisen, Nina Virtasen, Hanna-Maria Grandellin ja Pirjo Sjögrenin kanssa työryhmään, joka käsittelee osallistuvaa budjetointia. Tämä työryhmä kokoontuu 25.11.

Hyvää loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti