keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Hei, löytyi parakki, jota ei pitänyt enää olla , vai pitikö?

EDIT: tätä tekstiä on korjattu 7.6.2016 päivätyssä julkaisussa 


Olen saanut palautetta siitä, että en kovin myönteisesti puhu tällä hetkellä Anttilan ja Tytyrin koulujen tilanteesta. Ja olen saanut moitteita siitä, että valitan, enkä ole ilmeisesti tarpeeksi yhteistyökykyinen. Asia, josta valitan, ei kuulu tähän ja jos yhteistyökyvyttömyys on sitä, että haluaa asioiden toimivan oikein, niin silloin olen yhteistyökyvytön. Nämä palautteet ovat tulleet eri suunnista, ja otan ne huomioon asiaan soveltuvalla vakavuudella.
Totta on se, että asenteessani on korjaamisen varaa, mutta ottaen huomioon olosuhteet ja aiheen historian, hienoinen skeptisyys ja kyseenalaistaminen sallittaneen.
Olisin enemmän kuin mielelläni myönteisyyden puolestapuhuja ja toitottaisin hurraata, jos ei jälleen olisi vanhempien suunnalta tullut huolestuneita yhteydenottoja, koskien koulua, jossa osa tytyriläisistä on väistössä.
Väistökouluna toimivaan Nummentaustan kouluun on toimitettu Tytyrin sisäilmaongelmaisesta, purkutuomion saadusta koulusta paperitavaraa. Tämä paperitavara tosin on puhdistettu, mutta monen asiantuntijan ja Sisailmayhdistyksen mukaan puhdistus ei ylensä riitä, vaan paperitavarasta on hankkiuduttava eroon. Toki oireilijoita ilmeisesti on vain yksi. Mutta oireilijoita on. Ja kuten on käynyt ilmi, kun on aiemmin altistunut, oireilee helpommin ja tulevaisuudessa saattaa olla todella vaikeaa löytää työpaikkaa/kotia/opiskelupaikkaa, jossa ei oireilisi.
Lisäksi nyt on ilmeisesti hieman epäselvää erään parakin kanssa, joka on toimitettu Nummentaustalle, se saattaa olla parakki, jota ei olisi pitänyt enää toimittaa eteenpäin. Ilmeisesti. Mutta ei olla varmoja. Tästä on ristiriitaista tietoa ja asiaa tutkitaan, mutta epäselvyyksiä asiasta on. Kaupungilla ei toistaiseksi ole vielä täysin tarkkoja listauksia kiinteistöistään, mutta se tilanne on ilmeisesti parantumassa, sillä inventointia tehdään kokoajan ajantasaisemmaksi. Nummentaustan koulu itsessään on ilmeisesti terve, mutta parakissa oireillaan.
Suonette siis anteeksi se, että en pompi riemusta ja kyseenalaistan jälleen kaupungin toimia. Lasten terveydestä on kuitenkin kyse. Kuinka monta kertaa voidaan sössiä yhden tapauksen aikana? Vaikka sössiminen on tapahtunut jo aiemmin, on se tapahtunut. Ehkä.
Hyvä asia tässä on se, että ennen syksyä tullaan selvittämään Nummentaustan ilmanvaihdon riittäminen ennen kuin kouluun siirtyy jälleen lisää koululaisia väistöön ja vessatilojen riittävyyden tarkistaminen ymmärrettiin ennen syksyä. Tämä on positiivinen käänne. Toimitaan ennen kuin maito on kaatunut pöydälle. Tämä luo uskoa siihen, että toimintatapoihin voi tulla muutos.

Suurin osa Tytyrin vanhemmista on tyytyväisiä, että lapset ovat päässeet väistöön. Ja se on mielestäni hienoa, on upeaa, että vanhemmat voivat olla hieman levollisempia lasten koulun suhteen. Vanhempana ei pitäisi joutua miettimään ja tuskailemaan lasten koulun kanssa, siksi että lapsi sairastuu siellä. 

Ja jälleen haluan todeta sen, että pääasia on se, että koululaiset ovat päässeet väistöön, lasten terveys on etusijalla aina. Kaupunki haluaa toimia oikein, suunta on oikea ja hyvä, mutta tuohan se haasteita oikein toimimiseen,  kun vanhoja sössejä tulee esiin kokoajan. Niitä ei pääse pakoon. Toivottavasti se muistetaan. Sössit tulee esiin aina jossain vaiheessa, jonkun korjattavaksi ja meidän maksettavaksi. Meidän lastemme maksettaviksi.

EDIT: tätä tekstiä on korjattu 7.6.2016 päivätyssä julkaisussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti