tiistai 9. helmikuuta 2016

Tytyrin väistötiloista täytäntöönpanokieltovaatimus - yllättikö se?

"Anttilan ja Tytyrin koulujen vakavat ongelmat paljastuivat marraskuun alussa"  - aha.

"Ympäristö- ja terveyslautakunnan ympäristöterveysjaosto antoi 12.11 määräyksen terveyshaitan välittömäksi rajaamiseksi terveydensuojelulain mukaisesti." - tämä oli ilahduttavan nopeaa.

"Kaupunginhallitus oikeutti 16.11 kaupungin teknisen toimen tilapalvelut hankkimaan Anttila-Tytyrin väistötilat siten, että ne ovat käytettävissä 28.2."
"Tekninen johtaja päätti 24.11 hankinnasta."

Edellä nähdään, että voidaan toimia, voidaan toimia jopa nopeastikin, jos on halua (tai siis pakko tässä tapauksessa).

Nyt on väistötilojen hankinnasta tehty valitus ja haettu täytäntöönpanokieltoa. Huono juttu, mutta ei mikään ihme.
Valittajalla on täysi oikeus siihen. Väistötiloista saatava summa on huomattava ja tilanteessa ei ole edetty mitenkään hienosti. Missään vaiheessa. Paitsi tietenkin siinä, että vihdoin lapset pääsevät terveempään ympäristöön opiskelemaan.

Nyt voisi kyllä valittajankin moraalia hieman ihmetellä, valittaa nyt lasten sijoituksesta. Eihän se oikeasti sitä ole, mutta jättää sellaisen maun. Valittaa nyt siitä, että lapset pääsevät terveeseen ympäristöön opiskelemaan.

Turhaahan se on jossitella, mutta pakko nyt kuitenkin jossitella. JOS olisi ajoissa reagoitu Tytyri-Anttila ongelmiin, olisi tältä vältytty, eikö?
JOS olisi reagoitu ajoissa, olisi säästetty rahaa, eikö?

Eipä se oikeudenkäyminenkään ilmaista ole?

Nyt tullaan maksamaan siitä, että hyssyteltiin ja lakaistiin maton alle. Lapset ja henkilökunta terveydellään ja kunta, eli siis me veronmaksajat, ylimääräisinä kuluina. Ja me maksamme edelleen palkatkin. ME maksamme nämä mokat, joista ei saa valittaa. ME olemme kunta. ME maksamme ne oikeudenkäyntikulutkin. Vaikka ME emme sitä oikeutta halua käydä. Me olisimme halunneet oikeutta lapsillemme, olisimme halunneet ajoissa terveet tilat.
Lohjan yksi peruste on juuri se, että sisäilmatutkimusten tulos oli yllättävä. Voinko mä nyt alleviivata mitenkään tarpeeksi sitä, että ei se oikeasti ollut yllättävä. Yllättävä se olisi ollut, jos tulokset olisivat olleet yhtäkkiä muuttuneet.

Milloin herätään siihen todellisuuteen, jossa eletään? Milloin herätään siihen todellisuuteen, jossa altistuneet elävät? Vaikka ei oireile (vielä), ei se tarkoita sitä, etteikö olisi altistunut. Nämä lapset saattavat tulla vuosien päästä oireilemaan, sairastelemaan enemmän, saattavat olla alttiita sairastumaan esimerkiksi MCS :een (monikemikaaliyliherkkyyteen), joka tekee elämästä hyvin, hyvin vaikeaa.  MCS:ssä ongelmana eivät ole vain hajusteet, vaan myös monet täysin hajuttomat kemikaalit aiheuttavat oireita.
Se, miten vakava MCS voi olla, on ohitettu Suomessa täysin.

Olen tutustunut moniin, jotka ovat sairastuttuaan joutuneet jäämään pois työelämästä ja syrjäytyneet myös yhteiskunnasta, vain altistumisen vuoksi. Vain sen vuoksi, että eivät pysty fyysisesti olemaan työpaikallaan, eivät käymään kirjastoissa, ei kirpputoreilla, ei kyläilemässä, kodin löytäminen on vaikeaa. Ja koska lääketieteellistä diagnoosia ei Suomessa ole, ei taida olla sosiaaliturvaakaan, joten yhteiskunta kohtelee sairastuneita työnvieroksujina, oli heidän taustansa sitten millaiset tahansa. Tällaiseen tulevaisuuteen minä en lapsiamme halua. Tuskin moni muukaan. Joten HERÄTYS.
Ongelma on oikea. (ongelmista) Hyssyttely on ongelmistamme pahin tällä hetkellä.
Tytyri, Anttila. Nimeänkö lisää?
Hoitakaa hommat ja koulut kuntoon. NYT.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti