tiistai 14. huhtikuuta 2015

Raadin työskentelyä oppilaiden hyväksi










Kokoustimme eilen kouluverkon vaikuttajaraadin viimeistelyryhmän kanssa Neitsytlinnan koulussa.


 Lapseni olivat mukana ja pääsivät tutkimaan koulua. Heidän lempipuuhaansa. Annoin kameran mukaan ja pyysin ottamaan samalla kuvia. Tässä on heidän näkökulmansa koulusta.

Jokaisen kokouksen jälkeen hehkuttelen itsekseni sitä, miten upeaa porukkaa meillä on. Miten motivoitunutta, sitoutunutta ja asiansa osaavaa porukkaa. Isejä ja äitejä. Mutta eivät vain koululaisten vanhempina, vaan jokainen oikeasti yrittää ajatella oman koulunsa ulkopuolelle ja miettiä koko kouluverkkoa. Jokainen on kysynyt itseltään, "mikä olisi järkevää".

Olemme miettineet koulujen vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Olemme siis tehneet SWOTteja. Swottien lisäksi eräs tilastonikkari, exceltaiturimme on tutkinut ja tehnyt jos jonkunlaisia vertailevia exceleitä. Kuten tämä allaoleva. Alkuperäisessä kouluverkon selvitystyössään kaupungilla oli suunnitelmissa yhtenä vaihtoehtona kymmenen koulun lakkauttaminen. Siksi allaoleva taulukko.
Lakkautettava koulu vs vastaanottava koulu

















Yhtenä raadin vahvuutena juuri on tuo vanhemmuus ja halu tehdä hyvin, perusteellisesti.
Vaikka saattaisi odottaa ja olettaa sitä, että kaikki puolustavat omaa kouluaan henkeen ja vereen, kiihkoillen, huudellen ja tunteisiin vedoten, on se jäänyt taka-alalle. Ja siitä ei ole kyse, etteikö kaikki haluasi puolustaa omaa kouluaan, vaan kyse on lähinnä siitä, että nähdään tämän olevan meidän yhteinen asiamme, ei vain yhden koulun. Ei vain yhden perheen lasten. Ja halutaan osoittaa yhteistyökykyä ja -halua.
Lähtökohtana kuitenkin on lastemme hyvinvointi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti