perjantai 13. marraskuuta 2015

Lohja Oilaantiellä, varsinkin tekninen toimi, mutta ei tiellä.

Etenee, hitaasti, mutta etenee kuitenkin. 
Oilaantien kevyenliikenteen väylä nimittäin.
Ja oikeastaan, ei se nyt ihana kamalan hidasta ole, jos jo vuonna 2016 aloitetaan sillan rakentaminen. Jei!

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kokouksessaan 20.10.2015 asettaa 20.10.2015 päivätyn asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville valmisteluvaiheen kuulemista (MRA 30§) varten ja pyytää valmisteluaineistosta lausunnot.
Kirjeitä on siis lähetetty. Valituksia varmaan tulee, ja hanke jää taas muhimaan.

Tämä tuntuu olevan ikuisuushanke. Oilaantien (ent Nummentie) kevyenliikenteen väylän ensimmäiset mittareiät tehtiin vuonna 1969. Mutta nyt kuitenkin ollaan jo tässä.

Suunnitelmia on tehty monia, lukuisia ja asemakaavakin oli jo valmiina Nummi-Pusulan kunnan aikaan, mutta se piti jostain syystä tehdä uudestaan. Sitä en tiedä miksi, mutta tuskin mun täytyy tietääkään miksi.

Lohja, ja nimenomaan tekninen toimi, on tehnyt todella paljon tämän asian suhteen, joten todella iso kiitos on paikallaan. On kuunneltu asianosaisia, pyritty suunnittelemaan niin, että kunnioitetaan rakennettua kulttuurimaisemaa, arvokasta peltomaisemaa, asukkaita... tammen suojeluakin tutkittiin, mutta se ikävä kyllä jää nyt turvallisen kulun alle.


Valmisteluvaihe

Kaavakartta luonnos

Turvallista kulkua on odotettu kauan, tonteista on pakkolunastettu osia aiemmin jo. On tehty väliaikaista polkua lapsille ja nuorille kulkuun urheilukentälle, jotta ei tarvitsisi kulkea vaarallista mutkaa. Polku on osoittautunut vähemmän turvalliseksi. Siinä on isompia onnettomuuksia ollut kaksi, joissa lapsi on loukkaantunut. Onneksi ei hengenvaarallisesti, mutta sairaalareissuilta ei ole vältytty.
Toivottavasti isompaa ei enää tapahdu ennen kuin saadaan se tie valmiiksi.

Kuulemisia tulee vielä. 21.12.2015 mennessä tulee laittaa asemakaavamuutoksesta mielipiteensä/kannanottonsa ymparistotoimi@lohja.fi
ja keväällä tulee taas kuuleminen.
Yleisötilaisuus Nummen yläkoululla 12.11.2015 Kuvassa vasemmalla katupäällikkö Seppo Lötjönen, yleiskaavasuunnittelija  Teija Liuska-Eloranta ja etualalla Nuutti Ruotsalainen Ykkössanomien toimittajana.



Meilläpäin ollaan jo pian avaamassa skumppaa tämän kunniaksi ja Seppo ehdottomasti kutsuttujen mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti