keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Olen Clark Kent, vai hapankaali

Minulla on kertynyt todella paljon sanottavaa tämän viikon aikana, kun en ole kirjoittanut.

Kävin sisäilmaseminaarissa. Siitä jäi paljonkin sanottavaa ja mietinnän alle, niin itse sisäilma-asiasta kuin myös sen viestinnästä. Siitä tulee myöhemmin postaus.
Sanottavaa on myös lähidemokrastiasta ja sen kehittämisestä, siitäkin myöhemmin.

Ja omasta itsestä. Ennenkaikkea omasta itsestäni.

Omasta asennemuutoksesta. Tajusin tässä eräänä aamuna, ulkoiluttaessani koiraa ja ihmettelllessäni itsekseni erästäkin  hapankaalia, joka tervehtiessäni yrmeänä nyökäytti nenäänsä ja manaisin itsekseni, hemmetin hapankaali, että olin negatiivinen.
Edistystä kuitenkin on tapahtunut. Hän jo tervehtii. Eikä kaikille ihmisille ole ominaista hymyillä tervehtiessään, itseasiassa aika harvalle hymyily on ominasta. Nyökkäys, tai hienoinen käden heilautus on suomalaiseen luonteensynkkyyteen ominaisempaa (mieluiten katsotaan muualle). Todella löysin oppimista itsessäni ja asenteessani ja sen kehittämisessä.
Oma asenne on mitä ilmeisemmin tiukentunut ja ehkä vähän tulehtunutkin, mutta toivon, että tämän aamun heräteajatukseni myötä asenteeni kehittyy jälleen myönteisempään suuntaan.

Olen potenut itsesääliä, mihinkään en enää kelpaa, koulutus on vääränlainen, tai riittämätön, jne
mitä jos hyppäisin tästä pyörästä pois. Mitä, jos listaisin vahvuuteni, jos en muille, niin ainakin itselleni, herättäisin vähän itseäni, että mä oon hyvä, mä osaan kuitenkin vaikka mitä. Katsotaan, mitä seuraa.

Tauon jälkeen (vaikka taukoa on vain viikko) on vaikeaa aloittaa, kun ei tiedä, mistä näistä aiheista aloittaisi. Ja aiheet kasaantuvat, mutta ne jokainen aihe on tärkeä.


Tein Sitran työelämä-testin (hahhaa, niinkuin nää jotain olis tai niinkuin niistä mitään seuraisi, ei edes uutta tietoa), tällaista se sanoi minulle (kuten varmaan melkein kaikille muillekin)

Olet huippukuntoinen johtotähti!


Olet työelämän Clark Kent. Sinulla on huomattavia positiivisia kykyjä muuttuvassa työssä. Jos kollegasi valitsisivat sinua parhaiten kuvaavan eläimen se olisi kameleontti. Menestystekijöitäsi ovat erinomainen sopeutumiskyky uusiin tilanteisiin, vuorovaikutustaidot ja toimintakyvyn säilyttäminen kiperissäkin paikoissa.

Vahvuudet

Osaaminen.

Hienoa! Tärkein työsuhdeturvasi on kunnossa: huolehdit osaamisesi ajantasaisuudesta ja kehität itseäsi jatkuvasti. Tulevaisuudessa käytännön taidoilla on entistä suurempi merkitys. Osaamistarpeet myös muuttuvat yhä tiuhempaan, mikä edellyttää kykyä uudistua ja oppia jatkuvasti uusia asioita. Uudistumiskyky on selvästi vahvuutesi työelämässä.

Uskallus.

Hienoa! Tartut eteesi tulleisiin mahdollisuuksiin avoimesti ja rohkeasti. Et pelkää ottaa riskejä tarvittaessa, ja otat opiksesi mahdollisista harha-askelista. Kyky nähdä mahdollisuuksia ja uskallus kokeilla ovat työelämässä yhä tärkeämpiä. Tämä tarkoittaa niin kykyä uudistua työtehtävissä kuin siirtyä jouhevasti tehtävästä ja projektista toiseen.

Kehityskohteet

Verkostoitumistaidot.

Kyky löytää kumppaneita ja kontakteja ovat tulevaisuuden työelämässä entistä tärkeämpiä. Suurin osa työtilaisuuksista liikkuu jo nyt verkostojen kautta ja tulevaisuudessa työtä tehdään erilaisissa verkostoissa. Kun tapaat uusia ihmisiä, kysele, kuuntele ja keskustele! Usein ihmiset ilahtuvat uusista tuttavuuksista, joten kerro itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi omin sanoin – varsin yksinkertaista!

Luova ongelmanratkaisu.

Ideointi, kekseliäisyys ja ongelmanratkaisu ovat taitoja, joita tarvitaan työelämässä entistäkin enemmän. Kun digitalisaatio ja robotisaatio korvaavat rutiininomaisia tehtäviä, luovuus nousee arvoonsa ammatissa kuin ammatissa. Kuuntele intuitiotasi, anna ajatusten lentää ja vapauta sisäinen kriitikkosi lomalle - löydät jotain uutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti