torstai 24. maaliskuuta 2016

Projektipäällikkö, joka korjaa Lohjan? Älä Lohja päästä tyyppiä pois!

Laitoin kaupungin tekniseen toimeen eilen viestin, jossa kerroin havainnoistani keskustan terveyskeskuksen kunnostustöiden sujuvuudesta. Tai lähinnä asiakkaiden ja terveyskeskuksen työntekijöiden huomioimisesta ja tilojen vaadittavasta suojauksesta. Suojausta ei siis ollut. Mä olen alkanut vähän aristelemaan viestien laittamista tekniseen toimeen. Ja niinhän ei saisi olla. Jos on jotain, mistä pitäisi antaa palautetta, tulisi sitä kenen tahansa voida antaa. Harkitsin hetken, ennen kuin laitoin viestin.

On hienoa, että kiinteistöjen kuntoon kiinnitetään huomioita ja parannetaan. Tässä tapauksessa on ikävää, että  rakentaja ei ole kovin hyvin huolehtinut suojauksesta. Esimerkiksi alakerran käytävä, jossa odotellaan puheterapeutille ja kuljetaan fysioterapiaan, oli hyvin pölyinen ja ilma oli täynnä rakennuspölyä.

Pölysuojaus on hyvin tärkeä osa rakentamistyötä ja työsuojelua. Kaupunki varmasti on sitä vaatinut ennen urakan aloittamista, tosin eipä heidän sitä pitäisi vaatimista tekemään, mutta ilmeisesti esim. alipaineistus ei kuulunut tähän urakkaan?

Itse ehdin olemaan paikalla vain reilun tunnin, silti reagoin huomattavaan pölymäärään. Kuinka voivat he, jotka ovat koko päivän siellä?
Ohessaolevista kuvista ei kovin hyvin näe ilmassa olevaa pölyä, mutta lattian pölyisyydestä käy ilmi pölyn suuri määrä.
Näyttäisi siltä, että alakaton kautta tulee suurin osa pölystä, suojauksia ei ole missään käytävällä.
Vaikka tilanne on väliaikainen, tulisi rakentajan huolehtia siitä, että se olisi oikeanlainen ja hyvin suojattu ja kaupungin tulisi valvoa.

Ohessa kuvia paikalta 22.3.2016



oranssi teippi suunnilleen paikallaan eristämässä pölyä ja lattialla näkyy pölyn huomattava määrä


Tämä olisi voinut päättyä ikävästi. Vähän puoliksi odotinkin sitä, että minulle ei vastata (taaskaan), tai jos vastataan, on vastaus sellainen, josta pääsee riemastumaan (taas). Joskus nimittäin tuntuu siltä, että minun viesteistäni ei pidetä teknisessä toimessa. Ei pidetä siitä, että joku tällainen tavallinen kuntalainen, tavallinen NAINEN tulee neuvomaan, tai valittamaan hommista. Mutta hei, mä olen niin mielelläni väärässä ja niin tyytyväinen siihen, että vastaus tuli alle tunnissa.
Kävi ilmi, että ko työmaan projektipäällikkö oli ollut myös käymässä siellä ja puuttui aivan samoihin asioihin. On antanut noottia urakoitsijalle, että näin ei saa toimia. Suojaus pitää olla asianmukainen ja toimiva. Kiitos tästä. Luottamukseni palaa pikkuhiljaa. Muuten, tämä samainen projektipäällikkö on aiemmin saanut minulta pahempaa ryöpytystä, mutta senkin hoiti niin hemmetin hyvin, että pelkästään tämä kyseinen projektipäällikkö nostaa luottamusta kaupungin toimia kohtaan. Ja lisää uskoani siihen, että kyllä nämä asiat alkavat rullaamaan. Voiko yksi projektipäällikkö korjata Lohjan? Ainakin hän parantaa huomattavasti mainetta Lohjan sisällä ja pitää erinomaista huolta kohteistaan. Tuli aikamoinen viitta harteille nyt ja kovia odotuksia. Lohja, älä päästä tätä menemään. Tällaisia tarvitaan lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti