maanantai 11. huhtikuuta 2016

vielä lukiovalituksesta, voiko valtuutettu olla vapaa, jos on kytköksiä tai rakennuslupia odottamassa?

Kaupunginhallitus valmisteli siis kokouksessaan lausuntoaan valitukseeni päätöksestä lakkauttaa Nummi-Pusulan lukio.

Hannele Maittila teki vastaehdotuksen ja häntä kannatti kaksi jäsentä. Aiemmassa kokouksessa häntä oli myös kannattanut kaksi jäsentä. Jos nyt olisi samat kannattaneet, olisi ollut kannattajia kolme. Eli äänestys oli ollut 9-4 kaupunginjohtajan esitykselle (jossa hylätään valitus). Sinänsä sama, häviö kuin häviö, mutta tässä näkee sen, että päättäjiä moniakaan ei tuo johdonmukaisuus paina. Vai painaako enemmän omat, sanotaan vaikkapa, rakennusluvan saamiset motiivina?
Pitääkö kumarrella? Muuttaa mieltään, miellyttää, että saa sen rakennuslupansa jälkikäteen?

Olen ennenkin ihmetellyt ja ihmettelen vielä vahvemmin tällä hetkellä viranhaltijoiden poliittisia kytköksiä. Onko poliittisesti kytkeytynyt virkamies vapaa virkamies? Tai poliitikko, jolla on poliittisia kytköksiä viranhaltijaan? Voiko hän olla vapaa? Pieleen menee, jos kaveruus vaikuttaa päätöksen tekemiseen. Pieleen menee, jos omat tarkoitusperät vaikuttavat päättämiseen tai johdonmukaisuuteen päättämisessä. Jos omat tekemiset vaikuttavat siihen, miten ajattelee päättämisestään, ajattelematta sitä, miten päätös vaikuttaa muiden elämään (niiden, joiden puolesta on päättämässä), ollaan mielestäni väärään suuntaan menossa. Siinä vaiheessa pitäisi miettiä, mitä on tekemässä ja siinä vaiheessa viimeistään pitää miettiä sitä, pitäisikö enää jatkaa.

Kaupunginhallituksen lausunnossa on vielä yksi hauska piirre. ja ihan oikeasti tää on hauska. Kaupunginjohtaja toteaa, että voidaan päätellä, että valtuusto on ollut hyvin yksimielinen pykälässä 164. Hieno homma, pykälässä 164 päätettiin, että lukio lakkautetaan omana asianaan, ei osana lukioverkkoa. Kyseessä ei siis ollut Nummi-Pusulan lakkautuspäätös, joka oli pykälä 165.

Teknisiä seikkoja, mutta tärkeitä. Kuten se, että vaikka tekee paskoja päätöksiä, tulee ne(kin) kuitenkin tehdä oikein.

Kuinka paljon voi oma lehmä ojassa vaikuttaa johonkin asiaan, jonka ei luulisi vaikuttavan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti