torstai 6. maaliskuuta 2014

Kutsu tiekatselmukseen 27.3.2014

Lähetin alla olevan kutsun kaupungin tekniselle lautakunnalle. Luonnollisesti myös Aluetoimikunta ja lehdistöstä Länsi-Uusimaa, Ykkössanomat ja Karkkilantienoo sekä Ylen läntinen on saanut tiedon

Pitäisikö mainita, että olisi kahvia ja pullaa tarjolla?

Hei

Tervetuloa tutustumaan Nummen kirkonkylän Oilaantiehen torstaina, 27.3. klo 14-15.
Kävelyreitti on lyhyt, mutta vaarallinen ja sitä käyttävät joka päivä koululaistemme lisäksi kaikki kyläläiset.

Toivomme teiltä mahdollisimman runsasta osanottoa!

Oilaantie Nummen kirkonkylältä Oinolaan on ahkerassa käytössä sekä autoilijoilla että pienillä ja isommillakin koululaisilla. Alueen 40 km/h rajoitus ei aina toteudu ja mutkaisella tieosuudella on useita vaaratilanteita nähty. Koulun käyttämä jääkenttä on kirkonkylällä, jonne lapset taas kulkevat jalan, usein kolme- neljä rinnan. Nykymuodossaan tie on hengenvaarallinen lapsille.
Koska valmis kaava on olemassa kevyen liikenteen väylää varten, ja ELY-keskus on asettanut tien kiireellisyysluokkaan K1, jossa velvoitetaan kuntaa olemaan aloitteellinen, ehdotankin lautakunnan asettavan Oilaantien kevyenliikenteen väylän suunnittelun vuoden 2015 ja toteuttamisen vuoden 2016 budjettiin.

Annan mielelläni lisätietoa hankkeesta ja Oilaantiestä. Yhteystietoni ovat alla.


Taustaa hankkeelle:



Olen neljän pienen, tulevan koululaisen äiti Nummen kirkonkylältä ja kannan huolta omien turvallisuuden lisäksi myös naapureitteni lasten turvallisuudesta. Nummen kirkonkylällä Karhunpellon ja Mateenniemen alueelle rakennetaan kokoajan lisää ja uusia lapsiperheitä muuttaa alueellemme.Olen allaolevalla kuntalaisaloitteella lähestynyt silloisen Nummi-Pusulan kunnanvaltuustoa ja kunnan teknistä johtoa 29.11.2010.
Järjestin helmikuussa 2011 tiekatselmuksen, johon kutsuin kunnanvalttuetut, lehdistöä ja uudenmaan kansanedustajat, joista paikalle saapuivat Merikukka Forsius, Tarja Tallqvist ja Matti Saarinen. Tiekatselmuksessa kävelimme Nummentietä jonkin matkaa ja puhuimme tien turvattomuudesta.
Järjestin myös pikaisella aikataululla Nummentien päivä- pehetapahtuman, johon saimme kivasti ihmisiä, Oinolan koulu haastoi kunnanvaltuutetut leikkimieliseen jalkapallo-otteluun, jossa kunnanvaltuutettujen jalat sidottiin toisiinsa.  (etukäteen kunnanvaltuusto tiesi haasteesta, mutta ei sen luonnetta) Palomiehet paikkasivat puuttuvia valtuutettuja. Toki valtuutetuista oli kaksi pelaamassa. Adressin kevyenliikenteen väylän puolesta allekrijoitti tapahtumassa 227 (kunnan 6000 asukkaasta mielestäni prosentuaalisesti kova määrä). Luovutin 13.6 ennen kunnanvaltuuston kokousta ardessin kunnanvaltuuston puheenjohtajalle ja kunnanjohtajalle. Kunnanvaltuusto puolsi aloitetta.
Nummi-Pusulan kunnanhallituksen päätös:
Lotta Paakkunainen luovutti 13.6.2011 ennen valtuuston kokousta valtuuston puheenjohtajalle ja kunnanjohtajalle kuntalaisaloitteen kevyen liikenteenväylän saamiseksi Nummentielle. Aloitteen on allekirjoittanut 227 henkilöä. Aloitteessa allekirjoittajat ovat huolissaan Nummentien turvattomuudesta. Nykymuodossaan tie on hengenvaarallinen jalankulkijoille ja koska valmis kaava on olemassa kevyenliikenteen väylää varten, allekirjoittaneet ehdottavat jalankulkijoiden turvallisuuden nimissä sen käyttöönottoa ja tienrakentamisen hyväksyntää.
1. Kunnanhallitus tulkitsee tehdyn aloitteen Kuntalain 28 §:n mukaiseksi kunnan asukkaan tekemäksi aloitteeksi. Kun kysymyksessä on vahvistetun kaavan toteuttamiseen liittyvä asia kunnanhallitus katsoo aloitteen käsittelyn kuuluvan kunnanhallituksen toimivaltaan.
2. toteaa aloitteen johdosta, että kunnanhallitus on antaessaan lausuntoa uudenmaan ELY-keskuksen toiminta- ja taloussuunnitelmasta (khal 1.8.2011 §202) yhdystien 125 peruskorjauksen osalta tähdentänyt po. kevyenliikenteen väylän tarpeellisuutta ja pyytänyt huomioimaan Nummen kirkonkylän kevyenliikenteen väylän yhdystien 125 perusparannuksen yhteydessä.
3. toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi.
Käsittely:
keskustelun aikana PÄIVI ALANNE esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun.
Alanteen palauttamisehdotus raukeni kannattamattomana.
Päätös: päätösehdotus hyväksyttiin.


Olen asunut Nummella vajaat seitsemän vuotta. Paikalliset ovat sanoneet taistelun olevan turhaa. Nummi-Pusulan tekninen johtaja on ollut kunnan palveluksessa vuodesta -84 ja sanoo siitä lähtien ajaneensa asiaa. Moni jo kuusikymmentä luvulta muistaa tästä asiasta puhutun. 1969 on kevyenliikenteen väylä jo aloitettu, mutta siihen se on jäänyt. Ensimmäistä kertaa sen jälkeen asia pääsi pitkälle, kunnes kuntaliitos ja taloustilanne kiristi nyörejä. Oilaantien kevyenliikenteen väylä on tarpeellinen. Tarpeellinen jalankulkijoiden turvallisuuden vuoksi, pidemmällä aikavälillä se säästäisi kuluja koulukuljetuksissa, paikallisten lasten tuki-ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyssä (pakollinen  hyötyliikunta), vanhempien liikennöinti kouluun vähenisi, ja lukuisia muita hyötyjä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti