torstai 18. joulukuuta 2014

Kyläkoulujen ajojahti jatkuu - vuorossa Hyrsylän koulu

Lähetin alla olevan viestin sivistystoimeen, selventääkseni tilannetta ja saadaksemme sisäilma - ja koulun kuntoraportin nähtäväksemme ja arvioitavaksemme.
Hei,
toivoisin selvennystä Hyrsylän koulun tilanteeseen. Eilen oli vanhemmille laitettu Wilman kautta tieto, että koulu olisi huonossa kunnossa ja sisäilmatutkimus olisi osoittanut koulun ilman olevan huonon ja siitä syystä oppilaiden ja opetushenkilökunnan siirto aloitettaisiin joululoman jälkeen.
Positiivista tietenkin on se, että lasten terveyden kohdalla ei viivytellä, mutta toivoisimme silti selvitystä kyläkouluhin kohdistuneen arvostelun ja sulkuinnon vuoksi sekä ilmoituksen ajoituksen vuoksi.
Toivoisimme saavamme nähtäväksi sisäilmaraporttia ja raporttia koulun kunnosta,
lisäksi toivomme saavamme selvityksen alla olevista:
kuka raportin on tilannut, milloin ja miksi,
kuka raportin on tehnyt, yrityksen luotettavuus,
miksi juuri kyseinen yritys
onko kilpailutettu
miksi aluetoimikuntaa ei ole tiedotettu tilanteesta
mihin Hyrsylän lapset sijoitetaan ja kuinka pitkäksi aikaa
miten tämä vaikuttaa Oinolan kouluun, ja Oinolan esiopetustiloihin
Nummen aluetoimikunnan puolesta
Puheenjohtaja
Lotta Paakkunainen

yksi, mikä tuli myös mieleen, oli se, että Nummen kampusaluetta suunnitellessaan, tämä on ollut varmaan tiedossa sivistystoimessa "Oinolan koulun yhteydessä oleviin asuntoihin tehdään muutostöitä" on varmasti ollut tämä takana. Niistähän saa monta luokkahuonetta.
Ja ajoituksena tämä ilmoitus ihmetyttää. Sammatista tulleet "tilaelementit" on juuri saatu paikalleen Oinolaan. Kummasti juuri nyt annetaan ilmoitus Hyrsylän tilanteesta. Tilaelementteihin mahtuu eskarilaiset, mutta mahtuu sinne muitakin.
Lasten terveys on kaikken tärkeintä, sillä ei pidä pelleillä eikä aikailla, mutta itse kyllä nyt katsoisin joidenkin lasien läpi tätä asiaa. Kunnes olemme saaneet nähtäväksemme vastaukset ja ennenkaikkea raportit. Ne kuitenkin ovat kaikki julkista tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti