keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Anttilaan suunnitellaan niin kiireellä koulua, ettei muisteta kaikkia vaihtoehtoja

L-U 3.2.2016
Aha. Muistissani on varmasti Anttilan kokoinen aukko, sillä muistaakseni työryhmän mietinnässä OLI neljä vaihtoehtoa, joissa kaikissa EI ollut Anttilan koulua vaihtoehtona. Näköjään se Laurentiuskoulu tulee olemaan puskettu läpi. Ihmetellään sitten 20-50 vuoden päästä mätää koulua. Ikinä ei opita. Harmi. Olin jo toiveikas.

Olin esittänyt vaihtoehtoja Tytyrille tässä postauksessani

Mainitsin siinä jo tulevaisuuden ja pitkälle ajattelemisen:
Toivon, että jo nyt väistöjäkin suunniteltaessa mietittäisi pitkälle tulevaisuuteen koulun sijoituspaikkaakin mietittäessä ja luonnoksia tehtäessä.
Kuten tiedämme, Tytyrin koulun maa on märkä koko ajan, sillä tontilla on veto-oja. Luonnollisesti varmasti siihen kiinnitetään erityistä huomioita salaojituksia, maan kuivaamisia yms ajatellen. Kustannukset ovat korkeat esim paaluttamisissa.
Syy siihen, että Anttilasta puhuttaessa puhun myös Tytyristä, on yksinkertaisesti se, että ne kaksi koulua tulee ajatella kokonaisuutena. Ihan vain pelkästään sijaintinsakin vuoksi.

Mitä jos Tytyrin koulua ei rakennettaisi sen nykyiselle sijainnille?

Ehkä voisi tutkia mahdollisuutta ostaa Pappilanpelto?
Rakennetaan koulu sinne, aikaahan tämä vaihtoehto veisi, kaavamuutokset, kirkkohallituksen lupa myydä tontti kaupungille, valitukset. Mutta koska joudutaan joka tapauksessa rakentamaan uusi koulu, voisiko sen tehdä harkiten ja kunnolla suunnitellen? Niin, ettei 20-50 vuoden päästä olla taas tässä samassa tilanteessa. Opitaan virheistämme.

Tai mitä jos rakennetaan uusi yläkoulu Ojamolle ja Anttilan koulusta tehdään alakoulu? Ojamolle on joskus suunniteltu rakennettavan yläkoulu. Toki julkinen liikenne menisi täysin uusiksi, mutta se on varmasti järjestettävissä.

Kaikki tuossa postauksessa ehdottamani vaihtoehdot vievät aikaa. Mutta nyt kun on pakko tehdä, tehdään kunnolla, ettei olla taas muutaman vuoden tai muutaman kymmenen vuoden kuluttua samassa tilanteessa.

Yläkouluja on pakko olla tuo määrä, mikä meillä on.
- Harjua ei voi laajentaa, se pitää korjata
- Mäntynummi alkaa olemaan täynnä
- Nummi-Pusulan yläkoulu pitää korjata
- Anttila pitää korjata
-Järnefelt kaipaa korjausta

Rahaa siis näihin kouluihin tulee uppoamaan, tehdään mitä tahansa.
Kaikki näistä kouluista jokainen on välttämätön

Hienoa on, että Tytyri ja Anttila saavat vihdoin tarvitsemansa huomion. Tehdään se nyt hyvin ja lasten eduksi. Myös tulevaisuuden lasten ja heidän lastensa. Olisiko millään mahdollista?

btw, vieläkin ihmettelen yläkoulutyöryhmän jäsenistöä. Hieno ryhmä on, juu. Mutta käyttäjiä ei taaskaan kuulla ajoissa. Järjestetään kuulemiset, toki,  mutta siinä vaiheessa kaikki (paitsi rakentaminen) on valmista. Eikö olisi viisasta, kuluja säästävää, järkevää, että työryhmässä olisi sellainen, jolla olisi tämän päivän kokemus kouluelämästä? Jolla olisi kouluikäisiä lapsia? Joka oikeasti muistaisi, mitä tämän päivän koulussa tarvitaan (muutenkin kuin rehtorina).
Ja voisiko oikeasti taas käyttää sitä aikaa suunnitteluun? Lapset tulevat pääsemään väistöön, onko aivan pakko saada päätöksiä tästä jo maaliskuun valtuustoon? Eipä ollut kiire toimenpiteisiin Tytyrin ja Anttilan sisäilmaongelmien tultua oikeasti ilmi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti