tiistai 16. lokakuuta 2012

Ratkaisuni nuorten syrjäytymisen ehkäisyksi epatavallisia. fi - sivustolla

Ennaltaehkäisevä perhetyö on avainasemassa syrjäytymisen estämisessä ja ennaltaehkäisyssä. Neuvola- ja kouluterveyspalveluiden henkilöstön jatkuvalla ja säännöllisellä kouluttamisella, jotta he saavat keinot varhaiseen puuttumiseen.
Pyrin huolehtimaan siitä, että esikoulussa ja perusopetuksen henkilöstöllä on riittävä osaaminen ja ammattitaito nähdä, jotta pysytvät tunnistamaan tarpeen ennaltaehkäisyyn tai puuttumiseen syrjäytymisvaaran poistoon. Riittävä oppilashuollon henkilöstö on avainasemassa (esim.terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi ja kuraattori) tukemaan ja ohjaamaan lapsia ja perheitä tarvittaessa.
Koulun oppilaanohjaajien jatkuva ja säännöllinen koulutus, jotta he pystyvät ohjaamaan nuorta, henkilökunnan riittävä resurssointi on erittäin tärkeässä asemassa.
Pyri huolehtimaan siitä, että lasten ja nuorten laadukas  harrastustoiminta jatkuu yhtä hyvänä, ellei parempanakin mitä Lohjalla on tähän asti ollut.
Pyrin laajentamaan kaupungin tarjoamaa vertaistukea tai varmistamaan sen, että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöllä on tarpeellinen tieto ja osaaminen ohjaamaan vertaistukea tarvitsevan oikealle taholle. Pienten lasten että murrosikäisten vanhemmilla on oikeus hakeutua vertaisryhmiin keskustelemaan omasta elämäntilanteestaan.
Pyrin kehittämään lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua vaikuttamiseen, lasten ja nuorten kuulemistilaisuuksilla.
Ennaltaehkäisevälle ja ehkäisevälle päihdetyölle riittävä henkilöstä ja säännöllinen  koulutus.
Uudessa, kehittyvässä kaupungissa on tähän erittäin hyvät edellytykset, sillä kaikissa kunnissa, Nummi-Pusulassa, Karjalohjalla ja Lohjalla on monta hyvää käytäntöä, joita yhdistämällä ja järkeistämällä saamme mahtavat palvelut aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti