keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Oilaantien liikenneturvallisuuden parantaminen Niilonpirtin purku- ja uudelleenrakentamistöiden ajaksi

Olen  lähestynyt teknistä toimea alla olevalla pyynnöllä parantaa Oilaantietä koulutienään käyttävien alakoululaisten turvallisuutta Niilonpirtin purkamisen ja uudelleenrakentamisen ajaksi järjestämällä koulukyydin Oilaantien alueen kaikille alakoululaisille.

Vaarallisella, hyvin mutkaisella ja kapealla tiellä tulee raskaan liikenteen määrä kasvamaan huomattavasti näiden töiden aikana. Sain vastaukseksi vähemmän tyydyttävän

Kuljetussuunnittelu on käynnistynyt tänään
reittejä tehdään nyt kolmen viikon ajan
tarkasta lasten hakupaikat on tiedossa elokuun alussa
reiteissä ei ole tapahtunut muutoksia
rakentamista ja purkamista tapahtuu eri puolilla kaupunkia
Roution hanke käynnissä purun osalta nyt ja rakentaminen syksystä alkaen
Ojaniittuhanke ollut käynnissä koko vuoden samoin samalla alueella oleva vammaisten asumisyksikkö ja tuotantokeittiö mikään rakentamisen ei tähän mennessä ole katsottu lisäävän alueen liikennettä siinä määrin että kuljetusta olisi rakentamis tai purkutoimenpiteiden johdosta lähdetty muuttamaan

Vertailussa käytetyn Routionmäen ja Ojaniitun seudut eivät ole minulle tuttu, mutta eikö esimerkiksi Routiolla ole kevyenliikenteen väylä? Meillähän sitä ei toistaiseksi vielä ole, joten lasten turvallisuus tulisi huomioida ja tutkia mahdollisuus kuljetusten järjestäminen kaikille Oilaantien alueen alakoululaisille.

Kustannuksia mietittäessä tulisi huomioida kustannusten lisäksi ennen kaikkea turvallisuus ja murhe, jos jotain tapahtuu. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Toisaalta kevyenliikenteen väylän valmistuessa kustannusten lasku kuljetuksissa on ilmeinen.

Toivon todella, että kaupunki ottaa lasten turvallisuuden huomioon Niilonpirtin töiden ajan ja elokuussa saavat lapset ja vanhemmat turvallisin mielin aloittaa uuden lukuvuoden.

Edellisen pyyntöni laitoin ainoastaan tekniselle toimelle, nyt huoleni vastaanotti myös lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Mielenkiinnolla odotan vastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti