tiistai 27. lokakuuta 2015

297, ilman politiikkaa - jokainen päivä

Ohops, huomasin juuri muokatessani blogini vasenta laitaa, että on ollut mielessä koulu ja lasten turvallinen ja terveellinen oppimisympäristö. Mutta sehän sopii.

Ensimmäinen kuva on Tytyristä. Tytyrissä on 297 lasta.
Hekin ovat koulussa joka päivä, kuten kakkoskuvan tekstissä mainitaan.
Kuten myös Ojamon ja Neitsytlinnan lapset, kuva numero kolme. Edelleen ilman aitaa, mutta pyörätietä ilmeisesti tehdään tilaelementin taakse. Siellä turvallisuus parantunee.

Ensi tiistaina on kaupungin järjestämä tilaisuus, jossa tekniikan tohtori Juhani Pirinen kertoo Tytyrin ja Anttilan koulujen tilanteen. Tämän suhteen itselläni ei ole toiveet korkealla. 19.3.2014 on päivätty edelliset Tytyrin tutkimusten tulokset ja tuskin ovat parempaan päin ainakaan menneet.

297 on joka päivä Tytyrissä. Ja yhä enemmän he ovat myös mielessäni. Ovatko he vain numeroita? Ovatko he vain jonkun oppilaita? Vai ovatko he lapsia, joilla on nimi, kasvot, haaveita, tulevaisuus?   Huomenna, tiistaina, valtuusto tekee kovia päätöksiä Lohjan kouluverkosta. Toivon heidän päätöstensä olevan viisaita ja kokonaisuutta, koko verkkoa ajatellen, lasten paras mielessä. Ilman politiikkaa.

Tytyri ja Anttila kuuluvat kouluverkkoon. Niiden lapset kuuluvat kouluverkkoon.
Ja kokonaisuutena tämä pitäisi nähdä. Ja varmasti se nähdäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti