maanantai 25. tammikuuta 2016

Anttilan koulun sisäilma on sairastuttanut jo kauan ennen yllätystä

Anttilan koulun tilannetta on SEURATTU ainakin vuodesta 2012. Tosin vuodesta 2002 on tehty ensimmäisiä havaintoja riittämättömästä ilmanvaihdosta.
Tällöin on ulkoseinän eristetilasta otettu (jopa) kahdesta kohtaa villanäytteet. Näytekohdissa ei todettu vaurioita. Paitsi sädesientä, joka voi olla ulkoilmastakin.
Tutkijat arvioivat kastumisen johtuvan todennäköisesti
  • viistosateen aiheuttamasta kosteusrasituksesta  
  • myös läpivientien puutteellisesta tiiveydestä  
  • tuuletusreikien väärästä kaadosta  
Noin vuosi tämän jälkeen käyty koululla kaupungin toimesta. Koulussa on ollut putkivuoto kaksi vuotta aiemmin, mutta on vähän epäselvää, mitä korjauksia on tehty. Todettu on kuitenkin, että jossain luokassa on riittämätön ilmanvaihto riittämätön, kosteusvaurio ollut muutama vuosi sitten, mahdollisesti katto vuotanut. Lisäksi huomattiin, että ikkunapelleissä on liian loiva kaato, josta kosteus valuu seinään. (tämä siis vuonna 2013)
Musiikkiluokassa kaksi turhaa lattiakaivoa, jotka poistettava. Opettaja(t) oireilevat ja työterveyshuollossa suositeltu tutkimuksia.

Tammikuussa 2014 rehtori on pyytänyt sisäilmamittauksia.

Seurataan.

Syyskuussa 2014 rehtori on tehnyt sisäilmaongelmailmoituksen.

Mutta hei, yllätytään me vuosi sen jälkeen, että oho.
Jotenkin musta tuntuu, että jossain vaiheessa pitäisi jo suuttua. Ja vaikka syyllisten etsiminen on turhaa ja niin edelleen, niin voisiko nyt joku, joka on vastuussa, potea vähän edes syyllisyyttä tai tehdä johtopäätöksiä?

Mitä ihmettä tämä on, että sairaissa tiloissa SEURATAAN tilannetta, mutta esim lakkauttamiset tehdään heti eilen?

Pääasia tietenkin on se, että koululaiset ja henkilökunta pääsevät terveeseen ympäristöön työskentelemään, mutta oikeesti. Tämä olisi voinut, korjaan. Tämä olisi PITÄNYT tapahtua jo ajat sitten, jos ei olisi haluttu seurata ja "säästää". Ei nyt vedetä liian hätäisiä johtopäätöksiä. Voi olla, että sairastumiset ei tarkoita mitään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti