keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Politiikkaa koulujen hinnalla? Heido Lohja!

Lakkautetaan kaikki.

Ihan sama, saako lukiolainen koulutuksensa. Ihan sama, opitaanko maalla muuta kuin istumaan bussissa tai viljelemään maata.

Eihän maalla tarvitse mitään muuta osata. Peltoa on viljeltäväksi. Pistetään metsät lihoiksi.

Sivistys ei kuulu kuin kaupunkiin.

Nummi-Pusulan lukiota on moitittu 2,5 kertaa kalliimmaksi kuin esim. Lohjan lyseota. Nummi-Pusulan lukiolla on se hyvä puoli noissa kustannuksista, että ne PUOLITETAAN yläkoulun kanssa, koska opettajat ovat sekä lukion opettajia että yläkoulun opettajia. Oppimistulokset ovat Nu-pun lukiossa olleet kautta aikain hyvät, paremmat kuin muualla Lohjalla. Viime lukiovertailussa, esim MTV3 (2015), Nu-Pun lukio oli sijalla 70. Lohjan lyseo oli, öööö, olikos se 241. Vertailussa oli mukana 385 lukiota. Lohjan lukion iltalinjalta kirjoitettiin koko Suomen parhaat aikuislukioiden ja opistojen ylioppilastulokset.
Toinen seikka, mitä päättäjät eivät muista näköjään ajatella (vaikka puhuvat kokonaisuudesta) on se, että lukio on yksi vetovoimatekijä rekrytoitaessa opettajia yläkouluun. Millä tavalla pystytään tulevaisuudessakin rekrytoimaan pätevää opettajakuntaa Nummi-Pusulan yläkouluun? Mitä tänne mitään monitoimija-alueita tai kampuksia suunnitellaan, jos ei saada peruskoululaisten lisäksi opiskelijoita?
Jos maaseudulta viedään mahdollisuus toisen asteen sivistävään koulutukseen, lisää se todennäköisyyttä siihen, että koulutukseen ei hakeuduta. Lisätään tietämättömyyttä, kouluttamattomuutta, ennakkoluuloja..... mutta hei, ihan sama. Säästetään nyt rahaa.

Lasten tulevaisuus näköjään mitataan rahassa. Lastemme tulevaisuus on myös meidän tulevaisuutemme. Älä varasta mun lapsilta, lohjalainen päättäjä.

Lohjalaisissa päättäjissä näyttäisi olevan se ero tavalliseen kuntalaiseen, että heidän lapset saavat käydä lukion. Tai ovat jo käyneet. On ikävää, että lasteni puolesta on jo päätetty, että hänen ei tarvitse käydä lukiota. Toki voisin laittaa lapseni Lyseoon, mutta toivoisin voivani laittaa lapseni vertailussa parempaan ja kaiken lisäksi vielä lähempänä olevaan lukioon. Kaupungilla hoetaan tasa-arvosta oppilaiden kesken. Hieno asia, tasa-arvo on tärkeää. Millä tavalla se tässä toteutuu? Ainiin, sillä tavalla, että laitetaan täältä huitsinkuukkelista opiskelijat keskustan lukioon. On sitten kaikilla tasa-arvoisesti opetusta siellä keskustassa. Jos kehitystä alueelle halutaan, yksi tekijä siihen on lukio ja opiskelijoiden saaminen alueelle.

Missä vaiheessa lohjalainen luottamushenkilö on unohtanut sen, että hänet on sinne äänestetty edustamaan meitä? Myös lapsia?

Päättäjät puhuvat siitä, että "nyt on päätösten aika", "raskaita päätöksiä, vaikeita päätöksiä". Joopa joo. Vaikean päätöksestä tekee sen, että ei uskalleta. Ei uskalleta haastaa, kyseenalaistaa, pitää jonkun toisenkin puolia kuin omia tai naapurin. Vai onko se sitä, että tuijotetaan vain niitä samoja lukuja, eikä katsota sivulle, eikä katsota ympärille, mitä tapahtuu? Eikä katsota, mitä saattaa tapahtua? Korttitalo voi kaatua. Onhan se selvää, että säästää pitää, katsoa kuluja. Onhan se vaikeaa tehdä päätöksiä, kun mistään ei saisi luopua. Lapset, koulutus, opiskelu...kaikki se, mikä johtaa tulevaisuuteen, toisten, kasvavien ihmisten tulevaisuuteen ja sen laatuun, on aivan viimeinen paikka säästää. Mut hei, ihan sama, ei koske sua, lohjalainen päättäjä.

Olen tehnyt myös oman päätökseni. Ja, ikävä kyllä, se on HEIDO Lohja. Se nyt ei paina paljoa varmastikaan kaupungin pohjattomassa kirstussa. Tai missään muussakaan.
Remontin saatuamme valmiiksi (en tiedä, viitsinkö edes sitä odottaa), muutamme muualle. Ehkä Vihtiin. Siellä osataan ajatella myös tulevaisuutta. Toisaalta, eipä sielläkään ole koulujen osalta ostettu kuin vuosi lisäaikaa.

Olen aina ollut maltin ystävä ja pyrkinyt puhumaan nätisti ja toista arvostavasti. Ikävä kyllä nyt meni maltti. Ja kyllä sekin minua harmittaa. Harmittaa se, että menetin uskoni. Olen aidosti ollut sitä mieltä, että meitä kuunnellaan ja että lähidemokratia toimii. Että lähidemoratia on paras tapa tuoda esille alueen asukkaiden ääni ja se kuultaisiin.

Kenen pitää maksaa se, että toiset tekee politiikkaa? Lasten.
Mielestäni meidän kaikkien lapset ansaitsisivat parempaa kuin tällaisen politiikan teon.

ugh, olen vihainen, eikä se ole kivaa. Ehkä tämä postaus olisi pitänyt tehdä vasta, kun on rauhoittunut. Kun pystyy taas ajattelemaan objektiivisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti