perjantai 23. tammikuuta 2015

Nummen(oilaan)tiellä yhdessä

Paljon on mahtunut näihin vuosiin, kun on tietä tasoitettu. Aloite kunnalle, keskusteluja silloisen kunnanjohtajan ja teknisenjohtajan kanssa, kirjeitä valtuutetuille,( joista eräs kysyi, olenko MINÄ ollut yhteydessä ELY-keskukseen), kirjeitä ELY-keskukseen, kirjeitä kansanedustajille ja vaalien alla tietenkin ehdokkaille. Tiekatselmuksia valtuutetuille, virkamiehille, kansanedustajille....

Tarjottavat kävelijöille 2014




 Keväällä 2014 kävelyyn osallistui mukavasti luottamushenkilöitä ja tekninenjohtajakin tuli paikalle huomaamaan, että vaarallinen on.


Kävelemään lähdettiin hyvällä porukalla, ja ihanat kyläläiset olivat moni ottaneet vaunujen lisäksi koiria mukaan. Liikennettäkin osui sopivasti kohdalle. Eräs lautakunnan jäsen sanoi tulleensa, vaikka kotona oltiin toivottu, ettei hän lähtisi vaaralliselle tielle heidän vauvansa kanssa.

Ensimmäisellä kävelyllä vuonna jotain, eräs ihana tien varrella asuva maanviljelijä ajeli traktorillaan edestakaisin teitä kovaa vauhtia ja eräs toinen oli saanut ystävänsä ajamaan tietä edestakaisin hyvin leveällä kuorma-autolla. Nämä toivat todella hyvin perspektiiviä kävelyyn valtuutetuille, kansanedustajille ja kansanedustajaehdokkaille. Eräs heistä totesikin hengästyneenä sillan kohdalla, kuorma-auton ajaessa ohitsemme, että vaarallinen on.

Perhetapahtuma tien hyväksi. Ihanat naiset padalla

Ihania ihmisiä alkoi ottamaan yhteyttä ja puhumaan, että tehdään nyt jotain vielä. Tehtiin upea päivä. Perhetapahtuma. Lukuisat ihmiset vapaaehtoisesti tulivat mukaan järjestämään tapahtumaa, joka ylitti tosiaan odotukset. Saimme keittopadan lainaksi, jossa sitten kaksi upeaa äitiä neljältä aamuyöllä alkoi keittämään hernekeittoa tapahtumaa varten. Saimme lahjoituksia arpajaisia varten, pomppulinnan, jalkapallo- ja yleisurheiluseura järjestivät lapsille toimintaa, pavelukoirajärjestö järjesti näytöksen, moottoripyöräharrastajat järjesti näytöksen, oli paloautoa, ambulanssia, poliiseja..... Oinolan koulun vitosluokkalaiset haastoivat kunnanvaltuutetut leikkimieliseen jalkapallo-otteluun, mutta koska valtuutettuja ei ollut kovinkaan montaa paikalla, paikkasivat palokuntalaiset hienosti. Tasoitukseksi aikuispelaajat pelasivat parina, toinen jalka sidottuna toisen pelaajan jalkaan. Peli oli ratkiriemukas, eikä tuloskaan varmaan yllätys. 
Adressiin kerättiin nimiä tien hyväksi ja allekirjoituksia tuli paljon.

Ja taas lobbaamaan. Mutta hienoa on ollut tähän asti, pitkä tie, eikä se tästä varmaan lyhene, ellei tee asialle jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti